Tuesday 19 April 2022

 

Mattias knep Norrdonsnappets vandringspokal


Påskdagen den 17 april genomfördes Norrdonsnappet för 23:e gången på Norsjöns is. Det var ett strålande väder med sol och varmt.

Öppenklassen tävlade i hela 5 timmar ute på sjön för att ta upp den största vikten. Den som lyckades allra bäst blev Mattias Markström, Skellefteå SFK, med hela 17 930 gram. I och med detta tog han även hem tävlingens vandringspokal då det blev tredje gången han vunnit. De tidigare vinsterna kom 2011 och 2012. Detta leder till en kostnad för arrangerande Norsjö SFK som till nästa år får skaffa fram en ny ståtlig vandringspokal.

 


 

Bästa Dam placerade sig 8:a i tävlingen. Annica Jonsson, Norsjö SFK, hade 8 222 gram och belönades även hon med ett presentkort värt 3 000 kronor.

 


 

Deltagarantalet var inte lika stort som vanligt eftersom tävlingen hade konkurrens från andra tävlingar. Norrdonsnappet brukar inte hållas påskhelgen men just detta år blev det så pga. att klubben arrangerade SM i pimpel på Norsjön helgen innan och att man vid planeringen inte vågade lägga tävlingen senare på våren. Nästa år planeras tävlingen till denna helg men då har påsken redan varit helgen innan. Tävlingen planeras till söndagen den 16 april 2023.


Naturligtvis hölls även Juniornappet denna dag. Där fiskade de tävlande mellan 12:00 – 13:30.

Hela 42 st juniorer deltog och alla hade minst en vuxen med sig som hjälpte till. Det gick även runt två funktionärer på området och hjälpte till med krokar när det trasslade till sig. Alla juniorer fick ett tävlingspimpelset när de löste startkort dessutom fick alla pris efter tävlingen även om det inte hade nappat för alla. Segrarinna i denna klass blev Karin harnesk, Skellefteå.

 


 Från vänster: trean Gisela Rimmevik, Lycksele SFK. Segrarinnan Karin Harnesk, Skellefteå SFK och tvåan Anton Karlsson Norsjö.

No comments:

Post a Comment